Praktijknummer: (0113) 25 71 22Receptenlijn: (0113) 25 71 22Spoednummer: (0113) 25 71 22 # 1
Griepvaccinatie

Ieder jaar rond half oktober en begin november wordt de griepvaccinatie uitgevoerd.
Als u tot een risicogroep behoort of voor 1 mei 2020, 60 jaar of ouder bent, ontvangt u de uitnodiging voor de griepvaccinatie per post thuis.
De vaccinaties worden dit jaar gegeven op:
Dinsdag 15 oktober 2019 van 14:00 - 16:45 uur op de locatie: Stationspark 33
Gelieve uw brief mee te nemen naar het vaccinatiespreekuur!
U krijgt de vaccinatie in uw bovenarm, wilt u daar met uw kleding rekening mee te houden?

Griep
Elke winter krijgt gemiddeld één op de tien mensen griep. Griep wordt veroorzaakt door het griepvirus, ook wel influenzavirus genoemd. Griep gaat gemakkelijk over van de ene mens op de andere, bijvoorbeeld door hoesten, niezen of praten of door elkaar een hand te geven. Griep kan bij sommige mensen ernstige gevolgen hebben. De griepprik beschermt u tegen ernstige gevolgen van de meest voorkomende griepvirussen. Hier leest u meer over de jaarlijkse griepprik.


Hoe werkt de griepprik?

Als u een griepprik krijgt, dan zal uw lichaam afweerstoffen maken tegen het griepvirus. De griepprik werkt na twee weken. Als u daarna besmet wordt met het griepvirus, kunnen de afweerstoffen in uw lichaam het griepvirus onschadelijk maken. Als u de jaarlijkse griepprik heeft gehad, dan is de kans dat u griep krijgt kleiner en mocht u alsnog griep krijgen dan bent u vaak minder ernstig ziek. Ook de kans op complicaties zoals een longontsteking is kleiner. Door de griepprik is de kans ook kleiner dat uw ‘eigen’ ziekte erger wordt door griep en u beschermt met de griepprik ook anderen.


Heeft de griepprik bijwerkingen?

Soms kunt u bijwerkingen krijgen van de griepprik. De plaats van de prik op uw arm kan de eerste dag pijnlijk, rood of dik zijn. U kunt zich na de griepprik een paar dagen minder lekker voelen. Van de griepprik kunt u géén griep krijgen. 


Het griepvirus verandert regelmatig. Daardoor kunt u elk jaar opnieuw griep krijgen. Daarom heeft u ook elk jaar een nieuwe griepprik nodig. Zo kan uw lichaam nieuwe afweerstoffen aanmaken. De samenstelling van het vaccin is elk jaar anders. Deze wordt afgestemd op de virussen die naar verwachting de komende winter veel voor gaan komen. Soms verandert het virus of overheerst een ander virus. De griepprik werkt dan minder goed maar beschermt nog steeds.


Adres Stationspark 33 + 47
4462 DZ Goes
Contact
Telefoon:(0113) 25 71 22
Receptenlijn:(0113) 25 71 22
Spoednummer:(0113) 25 71 22 # 1
Huisartsen J. Meerman
A. Tirion
J. Schmeitz
M. van der Stoep